Felicia Elfqvist

the TRANSFORMATION
Hej alla ni! En otroligt skön, ledig fredag för mig. Hur ser eran fredag ut? 
 
Jag hade ingenting att göra så beslutade att sätta mig och kolla på gamla bilder. Kom upp väldigt mycket olika bilder, mycket minnen, både bra och dåliga. Jag kom till en bild där jag ser den här lilla tjejen, som försöker så hårt att dölja vem hon är och hur hon mår med för mycket dåligt smink och hårfärgs förändringar.. Den här tjejen var ju då jag. När jag såg den här bilden, och även många andra bilder så bestämde jag mig för att dela min "transformation" med er. Det är båda allvarliga och komiska saker i det här. Allstå hur ens bryn har förändrats genom åren?! Vet att det är många där ute som känner igen sig! Så, det här inlägget blir mycket mindre text än vanligtvis och mycket bilder! Lägger in miniatyrbilder så vill ni se dom i fullt format så tryck bara på bilden. 
 
Vi börjar då år 2010. Titta på lillskruttan, hehe! Hakuna Matata säger jag bara! Allt var bra här, man var smal som typ doms flesta 9-åringar är. Som ni ser så var klänningar ganska populärt hos mig, ibland kunde man va en liten diva. Här hade jag aldrig färgat håret, så här ser ni min naturliga hårfärg. 
 2010 
 
 
Sen kommer vi till år 2011, den ganska så rosa tiden.. ;) Fortfarande HAKUNA MATATA, inga bekymmer. Jag var väldigt smal, är naturligt smal, men det kommer bilder där jag själv blir shockad över HUR smal jag faktiskt varit. Här hade jag slingat håret blondt med hemmafärg, hade ju min mamma och låtsasmamma som för mig då var perfekta hemmafrisörer. 
 2011 
 
 
 
2012. Som ni ser på första bilden så hade jag klippt av mitt långa blonda hår och även rakat ena sidan, sidecut var väldigt populärt på den här tiden. Ser även att jag försökt färga tillbaks mitt hår till min naturliga färg. Bild 2, DIVAN själv.. haha! Här hade jag färgat mitt hår jätte mörkt, det ser ju svart ut. Jag trivdes jätte bra med det. Här var jag 11 år. Det var ganska roligt år om jag kommer ihåg rätt! <3 
 2012 
 
Sen kommer ju år 2013. Som ni ser på första bilden, smal, mörkhårig , ja det var den jag var då. Sen ser ni ju vad som hände med håret..... halva håret brunt och halva orange... ehm..? Sidcut tiden tog slut och flerfärgat hår tog över. Hade även halva mörkbrunt ocg halva rött en gång under den här siden. Det var ju bara hår... Haha, kul å titta tillbaka på nu idag. 
 
 2013 
 
Året 2014 var inte hakuna matata som åren innan hade varit. Som ni ser på första bilden så försökte man verkligen att se ut som en vuxen, det här var ju året jag fyllde 13, första året som tonåring. En sak jag vill säga till 13 åriga Felicia är att det kommer bli bättre och ta det lugnt, du är fin som du är! Det var ett rätt tufft år. 2014 var året jag flyttade till oslo, lämnade allt jag hade här, mina vänner och största delen av min familj. Att lämna mina lillebrorsor var väldigt svårt för mig. Jag isolerade mig själv från andra tiden innan jaga flyttade, så satt jag inte inne på mitt rum så var jag med dom. Allt kändes så otroligt hopplöst och jag minns hur många gånger man fick gråta sig till sömns. Men, det här inlägget ska inte vara ett väldigt negativt, så titta på bild 4... Take a look at them BROWS... hade rakat av typ hela brynen, så ritade på dom med en brynpenna från h&m.. Inget fel om nån har sånna bryn, men på mig så blev det bara fel.. Den här tiden vågade jag inte visa mig utan smink.. Jag var väldigt osäker och otrygg i mig själv. Sen bild 5, behöver jag ens säga något.. ;) 
 
 
 
  2014 
 
Dom mörka, skarpa brynen med stort mellanrum följde även med mig in i 2015 till en början. Som vi kan se på bild 2 så fanns inte mina vanliga bryn.. Har faktiskt inte ord, är glad att jag nu idag inte gör mina bryn som jag gjorde för 2 år sen.. 2015 var tufft, men lättare än 2014 hade varit. Jag tycker vi kan ta en titt på bild 4. Här hade jag ljusnat upp mitt bruna hår från jätte mörkt och fått en röd/rosa/lila ombré. Och titta på ögonbrynen, MYCKET BÄTTRE! Jag coolade ner sminket lite, inte mycket men tog för att det inte skulle se helt förj*vligt ut. Min hårfärg det här året gick mellan olika brunfärger för det mesta, helt tills jag bestämde mig för att bli blond igen. Ni kan ju tänka er hur slitet mitt hår var.. 
 
 2015 
 
 
Allstå vad hände med brynen som faktiskt såg bra ut en gång under 2015.. Titta på dom här... Jag står i mitten, ganska tydligt... Vad händer med brynen??? Först är det fyrkantigt, men vart är svansen?? Den är ju på mitten av ögat typ.... Som sagt, försökte förändra mig väldigt mycket.. men det där vara bara fel.. ;) Men som tur var, så varade inte dom brynen så länge, som ni ser på bild 2. Där måste jag säga att brynet såg bra ut, och är inte så långt från sådär dom ser ut nu idag. Blev även mycket bättre på att sminka mig, som jag idag är väldigt glad över! <3 Ska bara nämna att det här året inte häller var så lätt för mig, hela högstadium tiden var typ ett rent helvete.. 
 
 
 
 
 
2017!! En starkare Felicia som inte behöver gråta varje gång hon ska lägga sig, och som även har fått bra koll på smink och framför allt BRYN. Idag kan jag åka till ica utan smink i mjukiskläder utan att bry mig. men JA jag trivs bättre med smink, men jag har klivit ett stort steg upp från den jag var, något som jag själv är väldigt stolt över! 
 
 2017 
 
 
Hoppas att det här inlägget var interessant, och jag kan tänka mig att många känner igen sig. Nu känns det som att ni känner mig lite bättre. Trodde det skulle vara pinsamt att lägga ut så gamla och till viss del komiska bilder, men känns bra! 
 
Ha en jätte fin fredag, hoppas erat fredagsmys kommer va lika gott som mitt! 
 
Kram! <3 
 
 
 
 
 
 
#1 - Anonym

😘❤