Felicia Elfqvist

"Gud vad onödigt, varför sminkar du dig ens?"
Hej gottfolk! Precis gosat ner mig i sängen med alla mina kuddar, filtar och en mysig stickad tröja, perfekt å börja skriva då! Hoppas ni också har en mysig onsdag kväll. Förresten, det har snöat hela dagen här hos mig, så otroligt underbart fast kallt.. <3 
 
Tänkte bara kort prata om en sak som jag tror att ni där ute som har ett stort interesse för smink känner igen er i. Har ni hört det här förr? "Men hur mår du? Du ser ju sjuk ut, du är jätteblek. Gå hem och vila!". Jo tack, jag är 110% frisk, jag har bara inte sminkat mig idag. Eller det här kanske? "Fy f*n vad onödigt å spandera sina pengar på sånt skit, varför gör du ens det?" eller "Gud vad mycket du sminkar dig, coola ner spacklet!", eller den klassiska ´jag försöker vara snäll´ personen, "Men du behöver inte sminka dig, du är fin ändå.". 
 
Är jag ensam med att hört dom här ett X-antal gånger sen den dagen jag började sminka mig? ;) Skulle inte tro det. Det här är inget argt inlägg, det är mer lite komiskt hur folk orkar hålla på och bry sig, mind your own business människor. Nej, men haha seriöst jag förstår inte hur folk orkar bry sig så mycket bara för att man har "lite" smink i ansiktet. Enligt många är jag BARBIE, för att jag sminkar mig. För JA, jag gillar min fullcoverage foundation, I'm a full coverage QUEEN! Och JA, jag tycker om min highlighter på kindbenet, glow to the f*cking GODS! En liten fråga, hur går det ut över dig om jag spanderar mina pengar och min tid på smink? Jag trivs i smink och oavsett vad folk säger så kommer jag inte direkt sluta sminka mig, kommer fortfarande komma med flawless skin, lashes och glow nästa skoldag ändå. Så, lilla gubben/gumman som orkar bry sig, för din egen skull så skulle inte jag lagt ner tid på att klaga, för du försemrar nog bara din egen dag av det, mens jag sen kan sitta som nu och skratta åt att du bryr dig! ;) Det här inlägget är inte riktat mot någon speciell, skulle aldrig hängt ut nån! Är bara komiskt å tänka på alla gånger man hört det dom sista åren, konstigt nog blir jag faktiskt mer inspirerad och taggad på att sminka mig nästa dag för att visa att jag inte ändrar på mig, för jag gör nått jag älskar! 
 
Jag började sminka mig i femte klass (och nu går jag första året på gymnasiet). Hade såklart sminkat mig innan det också, men det var i femman jag började göra det varje dag, det ingick i min vardagliga morgonrutin. Då var det jätte viktigt att sminka sig varje dag, för jag kände mig som en anna person utan smink. Det var perioder jag inte vågade visa mig ute bland folk utan smink. Vet att det är många som är så idag också, inget fel med att vara så, men jag är glad att jag inte är så längre! Jag älskar att ha helt flawless skin med en jätte fullcoverage foundation, kan förstå lite varför folk kan säga ´barbie´ för ja, det ser helt perfekt ut i ansiktet med Dermocal, som är typ världens mäst full coverage foundation du hittar). Jag älskar det! Vill jag inte visa mina "imperfections" så gör jag inte det. Men, jag är sånn som ena dagen kommer med BALM smink, eyeliner, highlighter, japp ALLT. Och sen nästa dag kommer jag mer eller mindre utan smink, I don't mind. Låta huden vila och sova längre, rätt skönt ibland! Där kommer jag faktiskt in på en sak som många också "klagar" på, att man väljer att gå upp 1 timme tidigare än det man egentligen måste bara för att kunna fixa sig, du jag ska säga dig att jag gör det gärna! 
 
Jag ska vara ärlig och säga att jag tycker om mig själv bättre med smink och kan inte rå så mycket för det. Det har antagligen nått å göra med min dåliga självkänsla som jag skrev om i mitt förra inlägg "Tankebubblan..". Skulle lagt in en länk, men det är något problem som ni säkert sätt, jag kopierar länken men när jag klistrar in och ser inlägget sen så är det ingen direktlänk utan bara vanlig text som det är i resten av inlägget... jobbigt! Har ni nån lösning? Kommentera gärna och hjälp mig! xD 
 
Men tillbaka till det här med smink och val av hur jag spanderar mina pengar och min tid! Jag kanske köper nytt smink varannan månad, ibland var tredje månad, för då är mitt smink jag använder typ varje dag slut och då behövs det fyllas på. Folk här i världen är väldigt upptagna av hur andra spanderar sina pengar har jag märkt, då pratar jag inte bara om kläder. Dom som bara går med dyra märkeskläder får höra hur onödigt det är, men precis som jag bryr dom sig inte! Vi kommer inte sluta med nått vi älskar bara för att du stör dig på det! Jag är en sånn person som ibland kan gilla att provosera, så jag kan ta på ett extra lager foundation och extra långa fransar bara för att du klagar, sen skrattar jag åt dig. HAHA, det är ju lite komiskt ändå! När jag sätter mig ner i lugn och ro och sminkar mig, använder den tid jag behöver så kommer jag in i nån frison, jätte skönt tycker jag! Såklart, ibland när man bara inte har en bra sminkdag och inget funkar så är det inte en frison men oftast så går det bra! För mig är det skönt! Har jag tråkigt kan jag få för mig att ta bort allt smink jag har i ansiktet och sminka om mig bara för att jag tycker det är så j*vla kul! Det är underbart! 
 
En kort liten sak bara innan vi avrundar! Killar, ni är ju fan bra facsinerande! :O Jag kan stå på snap och ta 15-30 selfies, för att sen gå genom dom för att hitta en bild som kan gå på instagram eller mystory.. men ni, tar fram kameran, tar EN bild, postar det och skiter fullständigt i å ens försöka, alltså jag älskar det! Den j*vla confidencen vissa har alltså, share with me! Så här ser det ut på min snapchat, bara att kolla på bilden här nere! Selfiegamet är ju som det är! ;) 
 
I det här inlägget känner jag att ni fick lära känna mig lite mer, vilket är bra! Som ni kanske förstått så gillar jag att diskutera, hehe... Är en grund att jag fick A i ämnet SO, för att jag kan diskutera, haha! 
 
Jag vet att det är många som är som jag när det gäller smink, och vi har säkert mycket roligt å prata om så släng iväg en snap vet jag, fliiisan. Kan prata smink i timmar! Det är underbart! Nu ska jag lägga mig och titta på mina favorit beauty gurus på youtube! <3 
 
Sov så gott alla ni och GIRL, just put on some f*ucking lashes if you want to! Njut av dina fraddlande fransar! :* 
 
Kramis! <3