Felicia Elfqvist

18/12 - Praktik "DAG 1"
Hej hej alla ni!! Kort nämnt bara, hade jag klarat å fullföra hela förra veckans praktik så hade jag skrivit om den också, men kunde bara jobba 2 dagar så vi satsar på den här veckan! 
 
Så "dag 1", den här veckan, JULVECKAN som vi kallar det, bara 6 dagar kvar till julafton! Vad ska ni göra på julafton? Följer ni alla gamla traditioner eller har ni nån egen häftig twist på julfirandet? ;) 
 
Vill ni ha mer info om vart jag praktiserar så är det bara att trycka HÄR --> http://www.hotellalvdalen.se/sv/
 
Idag var första dagen jag inte jobbade i restaurangen/serveringen, idag satt jag på kontoret och skrev in bokningar på dator. Eftersom det var första gången jag gjorde bokningar, satt med mail, fakturor och liknande så var programmet jag använde förvirrande i början. VÄLDIGT mycket att trycka på, och allt stod på engelska så ibland blev man ju liiite förvirrad.. Jag blev lite van att vara ute i serveringen å göra mer "fysiska" saker, så att sitta stilla i en stol och lägga in bokningar i ett förvirrande dataprogram var kanske inte en höjdare för mig, MEN det är ju en del av hotellyrket och det är bra att känna på allt, även om det är servering, kontor eller städ. Ett tips till er som är på praktik, inte bara hotell och sånt, utan all typ av praktik, sommarjobb och liknande.
 
  • Ber nån dig att göra något, gör det och gör det noggrant. Gör ALLT noggrant! 
  • Ta initiativ att göra saker, om du ser att disken står där och ingen har tid att ta hand om det, gör det du! Det gör bara att du ser bättre ut inför cheferna, men du visar för kollegor att du kan ta ansvar. 
  • För er som jobbar i servering och runt folk, våga vara social. Står du i kassan, ge ett LEENDE till kunden. 
  • Ha en bra ton mot kollegor och chefer, även om dom ber dig städa toaletten, så kommer du inte få göra det i all framtid, du vill ju bli omtyckt. 
  • VAR HJÄLPSAM! 
Nu är inte jag nått proffs, jag är bara 16 och har inte JÄTTE mycket erfarenhet om jobb och sånt, MEN jag vet vad som funkat för mig. Vara hjälpsam med ett leende på läpparna funkar alltid! 
 
Julklappstips förresten! Nu när det är julveckan!! 
Glöm inte att det kommer inte ut ett inlägg imorgon utan 2 inlägg på onsdag. 
Hoppas ni alla får en fin måndag! 
 
KRAM! <3